Ирена Анастасова: Борбата с корупцията е борба за живот в България

Ирена Анастасова: Борбата с корупцията е борба за живот в България
„Чудя се, дали Бойко Борисов и цялото ръководство на ГЕРБ не се самоубиват публично с избирането на Данаил Кирилов за министър на правосъдието.

Не мисля, че има позитивен аргумент в полза на назначаването на Кирилов, защото за последните две години, а и преди това, той е олицетворение на това, какво не бива да прави един председател на правната комисия в Народното събрание и какво не бива да прави един юрист в парламента.“

Това каза Ирена Анастасова – народен представител и секретар на ПГ на „БСП за България“ по БСТВ. По думите й юристите трябва да са стажери на правото в Народното събрание, а Кирилов е показал погазване на правилника на парламента, претупване на законите, среднощни заседания, както и липса на каквато и да е чуваемост на аргументите, които са против.

„С избора на Данаил Кирилов, ГЕРБ демонстрират, че не са си взели урок и поука- какво се случва в държавата“, каза Анастасова. Тя припомни, че Борисов възложи на Кирилов да промени гласуваното от тях самите решение, с което общинските съветници не влизат в обхвата на проверки на антикорупционния закон.

Тогава левите депутати настояваха общинските съветници да не правят изключение. Ирена Анастасова изрази съмнение, че ще има промяна в качеството на работата на правната комисия в НС, ако Десислава Атанасова бъде избрана за неин председател.  Според нея в момента има тежка несправедливост в страната и това е една от причините много наши сънародници да емигрират. „Ние, от БСП, сме осъзнали, че за да има истинска промяна в страната, то този модел на управление трябва да се промени.

Трябва да бъде сложена точка. Няма да е лесно, но трябва да се постави ново начало. Борбата с корупцията е борба за живот в България и за поколенията след нас“, категорична бе Анастасова. Тя изрази недоумение, че премиерът е предложил на шефа на КПКОНПИ да избира – или да подава оставка, или да излиза в отпуск. Същевременно проверките е трябвало да бъдат извършени от неговия заместник, името на когото се свързва вече с още по-гръмовни имотни скандали.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!