Йончева в Кюстендил: Да се включим в битката за справедливост сега – на 26 май

Йончева в Кюстендил: Да се включим в битката за справедливост сега - на 26 май

„Много сме впечатлени от това, което видяхме в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил.

През последните няколко години се опитват да разширят галерията – има пространство, което може да бъде използвано от млади таланти. Може да се превърне в културен център не само на Кюстендил, но и на България”. Това заяви водачът на листата за евроизборите на „БСП за България“  Елена Йончева в Кюстендил по време на среща с културни дейци. Тя попита- защо това не се случва и със съжаление отбеляза, че през последните 10 години държавата не позволява на българските таланти да се развиват и не се грижи за културата си.

Елена Йончева припомни битката, която БСП води с министъра на културата. „Това не е битка срещу г-н Банов, а срещу модела „Банов” – модела „Борисов”. „Ало, Ваньо съм” прерасна в „Ало, Банов съм”.

Вярвам, че ще има промяна в България – тя ще дойде и чрез Европейския парламент“, каза водачът на листата на „БСП за България“. Йончева изрази надежда, че ще има справедливост. „Едно общество с крайно бедни хора не може да ражда култура. Нашият глас се чува все по-силно. Културата е интелигентният начин, по който можем да се противопоставим на модела”, отбеляза още тя.

„Нека всички се включим в битката за справедливост сега – на 26 май и ще успеем заедно”, заключи Елена Йончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!