Йончева пак размаза Добрев

Йончева пак размаза Добрев


Вижте как Елена Йончева отговори на нападките на бивш министър на Бойко Борисов

Елена Йончева отново отговори достойно на нападките на бивш министър на Бойко Борисов „Свободата в журналистиката, в която работех повече от 20 години, я няма. Ако тя се върне, и аз ще се завърна отново към журналистиката. Свобода има в социалните медии, но има и такива медии, които влияят много на общественото мнение„. Това заяви говорителят на парламентарната група на „БСП за България“ Елена Йончева в сутрешния блок на БНТ.

„Внесла съм документи в прокуратурата за схемите свързани със санирането и граничната ограда. Оградата е лесно преодолима. И там внесохме сигнал и документи в прокуратурата“, разкри още тя. „Нямам никакво отношение към Делян Добрев, а към схемите в Хасково„, каза Йончева.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов, коментира пред bTV вота на недоверие към сегашното правителство на Борисов. „Не казвам, че нещата в България са цветя и рози„, заяви Добрев и добави, че БСП са „спукали гума“ по всички аргументи за внесения вот на недоверие. Добрев заяви, че в Търговския регистър имало данни, според които Елена Йончева има своя фирма, която е в съдружие с офшорна компания.

Депутатът от ГЕРБ твърди, че съгласно решението за учредяване на дружеството – капиталът му е 10 000 лева, разделен в 100 дяла по 100 лева. „Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хиляди лева, а офшорката внася 315 хиляди лева, за едни и същи дялове. Задължава се и да даде други 250 хиляди евро„, каза Добрев.
Той показа в ефира на bTV удостоверение от фалиралата КТБ, показващо, че парите са преведени. „Нямам никакви връзки с КТБ. Господин Добрев (б. ред. Делян Добрев) се опитва да ме атакува по всякакъв начин. Първо каза, че ще ме даде на съд. Сега излиза с информация от Търговския регистър за моята дейност като журналист.
Това не е вярно. Имала съм сметка в КТБ, но не съм участвала в никакви схеми.

Имала съм фирма и съм имала съдружник. Ако има нещо нередно в моята дейност, което е незаконно – даже неморално, да дадат сигнал към прокуратурата или в комисията по конфликт но интереси. Не съм ползвала държавни средства, не съм ползвала европейски средства“ , отговори Елена Йончева пред БНТ.

Самият Добрев пък призна в ефира на bTV, че през 2006-а година получил едни 250 000 евро от офшорна компания. Тези пари трябвало да бъдат върнати, а ако не бъдат – да „се плаща данък печалба“. Той уточни, че от 2009-а година не бил управител на фирмата и не знаел – изплатено ли е вземането, но добави малко несвързано, че „ако не са върнати се дължи данък върху лихвата„. Добрев не коментира отново – как баща му е получил 2 000 000 лева от офшорна компания, за да създаде завод.

Източник: cherveno.bg
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!