Йън Макникъл към БСП: Да върнем хората в политиката

Йън Макникъл към БСП: Да върнем хората в политиката
Хората трябва да повярват, че този вот е важен за живота им

„Европейските избори са изключително важни, защото след тях социалистите в Европа могат да победят и да вземат властта, не като самоцел, а за да помогнат на хората да изпълнят основните идеи, записани в манифеста на ПЕС и манифестите, които всяка партия ще направи.” Това заяви лорд Йън Макникъл, генерален секретар на Лейбъристката партия във Великобритания (2011 – 2018 г) на работна среща „Европейски избори 2019 г.”  Макникъл подчерта, че за да може да бъдат спечелени европейските избори, е нужно да се привлекат хората към политиката и те да  повярват, че този вот има значение за техния живот.

Той сподели опита на Лейбъристката партия, като приведе примери от политиката във Великобритания от предходни избори. Макникъл обърна внимание, че е нужна позитивна кампания и реални срещи с избирателите. „Джеръми Корбин излезе на улицата, за да се срещне с хората, докато Тереза Мей не искаше да се срещне с обикновените хора”, каза той. „Политическите партии често използват едни и същи послания и похвати. Хората не могат да разграничат политиките им. Ние подходихме различно. Корбин не беше участвал преди, той можеше да се обърне към хората- те да измислят посланията ни”, каза Макникъл. Според него един от основните проблеми са фалшивите новини.

На срещата присъства президентът на ПЕС Сергей Станишев, зам.-главният секретар на ПЕС Марая Лафебер, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, зам.-председателят на БСП Деница Златева, депутати от ПГ на „БСП за България”, членове на НС и др.

„След предстоящите европейски избори ПЕС има шанс да е водеща политическа сила в европейския парламент. Преди няколко години успяхме да прокараме Младежката гаранция. Тя осигурява средства за тези държави, където има голяма безработица. Искаме хората да участват и да плащат данъци, но затова е нужно те да имат работа.” Това заяви Марая Лафебер, зам.-генерален секретар на ПЕС. Тя припомни постиженията на европейските социалисти за последните години, сред които е и Младежката гаранция, която помогна на много млади хора да намерят работа. Лафебер подчерта, че е нужна икономика, която е в услуга на хората, вместо икономии, е нужно да се заложи на инвестиции в бизнеса и създаване на работни места.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!