Калоян Паргов: Обединението е възможно, ако кандидатурата за президент е надпартийна

Калоян Паргов: Обединението е възможно, ако кандидатурата за президент е надпартийна

Основната ни цел в момента е нашата партия да обединява и да консолидира

„Всяка една от партиите в бъдещата коалиция или партньорство ще се съизмерва според тежестта на електоралния й вот и приноса й. Обединението е възможно, ако кандидатурата е надпартийна, в противен случай би предизвикала доста трудности в разговорите.

Основната цел в момента е нашата партия да обединява и да консолидира“. Това заяви членът на ИБ на БСП и председател на Градския съвет в София Калоян Паргов по БНТ. Той благодари на всички членове на БСП, които са се включили във вътрешнопартийно допитване. По думите му високата активност също е тест за организационната готовност на БСП за изборите.

„Планът ни максимум е на 30 юли, на празненствата на Бузлуджа по случай 125-ата годишнина на БСП, да бъде обявена кандидат-президентската ни двойка“, обясни той.

Лидерът на столичните социалисти коментира и семинара на тема „Кибер сигурност“, който организира в памет на баща си проф. Драгомир Паргов заедно с УниБИТ.

Целта ни беше да поставим акцента върху сигурността на отделния човек и върху неприкосновеността на личното пространство

„Целта ни беше да поставим акцента върху сигурността на отделния човек и върху неприкосновеността на личното пространство”, заяви Калоян Паргов по повод темата кибер сигурност. Според него заплахите не са нещо хипотетично, те са реални. По думите му всяко устройство може да бъде хакнато и то да стане изключително опасно. „Електронната поща може да бъде и много лесен начин за достъп до цялата информация не само в компютрите ни, но и до съответната система, от която и да е критична инфраструктура в държавата, ако някой е част от нея“, каза Паргов.

Не съществува суперзащита

Един от изводите на семинара по идея на Калоян Паргов е, че не съществува суперзащита, защото защитата я правят хората срещу други хора. „Тоест има постоянна надпревара за усъвършенстване на системите, които се противопоставят, обясни той. Социалистът изрази мнение, че по-скоро човек трябва да спазва определени правила на поведение в уебпространството, защото заплахите не ни дебнат само когато сме онлайн, но и в състояние на офлайн. „Със сигурност най-добрата защита може да бъде изградена от онзи, който атакува тази защита“, констатира Паргов.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!