Кирил Добрев за сигурността!

Кирил Добрев за сигурността!
В състояние ли е държавата да се грижи за сигурността на Българските граждани? Евро председателството започна!

Обвиняват ни, казва Добрев, че едва ли ние саботираме този процес и искаме да изложим страната ни пред чужденците ! Смятам, че всичко това, което се случва последните месеци, а и последните няколко дни няма как да не изложи управляващите максимално !

Но има нещо по-важно от европредседателство пак ще повторя, казва Кирил Добрев и това е сигурността на Българските граждани и гостите, които ще дойдат от чужбина ! Започваме с едно отвличане преди месец и всички ни успокоиха, че бандите с отвличания не са се върнали, че това е случайно действие ! Никой не разбра тогава кой го е отвлякъл това момче, кой го е върнал и какъв откуп е платен ! Но откуп е платен и това е седем цифрена сума!

Минаваме през опита за убийството в центъра на София на данъчен инспектор ! Никой не разбра защо е извършен този опит за убийство ! Защото човекът си е вършел съвестно работата или защото не си е вършел съвестно работата! Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата !

Но резултат от действията на държавата няма! Минаваме и през шесторното убийство за което се твърди, че е от битов характер, а в цялата тази битова драма има нещо, което е много притеснително !

Осем години човек с влязла в сила присъда държавата не може да го прибере и да влезе там където му е мястото ! С „успокоение” разбрах, че такива случаи са около 500 – 600, добави Добрев! Може би това трябва да даде друг облик на Европейското председателство !

Искам да приключа с наглото и демонстративното убийство на Петър Христов! Дали е политическо или бизнес не мога да кажа. Проблема е, че в последно време границата между бизнеса и политиката е много разбита.

Ако приемем тезата на управляващите, че господин Христов е почтен човек то тогава всички почтени и честни българи трябва да бъдат много притеснени, че може някой с няколко куршума да им отнеме животът и то не къде да е, а на правителственото трасе там където ще извозваме всички гости за резиденция „Бояна”.

Апропо докато бях активен народен представител и докато общувах така в службите знаех, че до 20 минути е осигурена пълна превенция на това трасе и каквото и да се случи човекът, който го е извършил трябва да бъде задържан! Не знам дали така седят нещата днес в навечерието на европредседателството?

Страхувам се, че истината е друга и че Велико Търново е поредното феодално владение! Това е нещо подобно на Добрич където някой се вихреше със суджуци подобно на Хасково където разбрахме, че се разпределят 110 милиона братовчеди и близки са разпределили обществени поръчки.

Страхувам се, че Велико Търново е поредното феодално владение, в което някой за да си позволи да прави бизнес от Дунава до Горна Оряховица трябва да води разговори с този човек, поне така слуховете казват. И да не ми пробутват теорията за „Килърите” и за „Наглите”, защото от тука колко въпроси излизат! В качеството си на какъв г-н Христов е правил среща на министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов с един престъпник?

Къде е извършена срещата? Била ли е обезпечена? Вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел лично е екзекутирал няколко от жертвите? Все въпроси, които ми ги пробутват в 90-сетата минута на срещата! Основният въпрос е – могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите?

И понеже утре стартира политическият сезон, и понеже да не бъде новина да има време да се подготви министър-председателят с първа точка ще бъде изслушването му в парламента относно ситуацията в страната. Благодаря!

Тук са и колегите Бойчев Свиленски, Тони Кутев, между другото е луковски жител, така че ако имате въпроси свързани със ситуацията в Луково може да ги задавате!

Помниме за този скандал, който стана около срещата с Румен Петков с братя Галеви! Спомняме си, че след това Румен Петков си отиде в Бистрица. Надявам се г-н Цветанов да поеме също тази отговорност, ако не то дължи отговор на обществото! Повярвайте ми, това е изключително важно! Няма как министър и престъпник да се срещнат!

Това е, това може да става само в една друга държава, при едни други групировки, при едни други хора някъде далече на Изток, разбирате ли?

В една европейска държава това е недопустимо, има правила за начина по който трябва да бъдат проведени тези нерегламентирани контакти и недекларирани срещи и който знам, че ще има друга среща, пресконференция как и по какви правила е вила проведена тази среща! Изключително важно! Така че надявам се управляващата да поемат тази отговорност и да обяснят.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress!

Кирил Добрев 10.01.2018г.

Кирил Добрев

Публикувахте от bulpress.info в 10 януари 2018 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!