Кирил Добрев: По критериите на ГЕРБ, с изказването си за корупцията, Жозеф Дол руши стабилността

Кирил Добрев: По критериите на ГЕРБ, с изказването си за корупцията, Жозеф Дол руши стабилността

“Преди няколко часа, председателят на ЕНП Жозеф Дол каза, че корупцията е проблем, който трябва да бъде преодолян.

Тук възниква въпросът Жозеф Дол руши ли стабилността в страната и иска ли да дискредитира българското европредседателство?” – попита зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на среща-дискусия, организирана от ОПО “Николай Добрев” в София.

Кирил Добрев припомни, че БСП повтаря същите думи месеци наред и дори имаше вот на недоверие по темата. “ГЕРБ не спират да ни обвиняват, че рушим тази стабилност и пречим на българското европредседателство. Интересно ще е как ще коментират думите на председателя на ЕНП”,допълни Добрев.

Заместник-председателят на БСП, заедно с председателя на градската организация в София Калоян Паргов и народния представител Христо Проданов, разговаря с млади хора на тема “Алтернативата БСП”.

“Говорейки за алтернатива, ние казваме едно основно нещо, а това е- че с тези хора, които сега управляват, БСП не може да управлява. Ние имаме базисни различия във всички сфери – от образование, до отбрана”,подчерта зам.-председателят на левицата. Той поясни, че за БСП има и въпроси, които не подлежат на дискусия – това са, че БСП е лява партия и тя е за Европа.

“За левицата 2018-та година е много важна. Това е годината, през която ние трябва да предложим разработени управленски политики и да предложим програма, с която да спечелим следващите избори”, допълни зам.-председателят на БСП. Той призова младите хора в залата да вземат активно участие при разработването на тези политики, както и да дават идеи как тези политики се представят на вътрешнопартийни форуми, как пред обществото и как да бъде постигнат този баланс. “Време е да разберем, че политиката не “продава” спомени, а надежди и да спрем да говорим за миналото”, призова Добрев.

Заместник-председателят на БСП не подмина и вътрешнопартийните въпроси. “БСП е партия на 126 години и е най-голямата лява партия в България, нормално е да има и много кандидати за лидерския пост”, каза Добрев. “Всеки един претендент за лидер на левицата трябва да знае, че БСП не се продава, не се заменя за подкрепа и никога не управлява от позицията на втора политическа сила”, подчерта той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!