Клинтън скочи на Путин: Има руска намеса в изборите в САЩ

Клинтън скочи на Путин: Има руска намеса в изборите в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън твърди, че съществуват „достоверни информации“ за намесата на Русия в президентските избори в САЩ. Това бившата първа дама заяви пред журналисти на борда на самолет.

 

„Наистина съм обезпокоена от достоверните информации за намесата на руското правителство в нашите избори“, цитира казаното от Клинтън вестник „Политико“. Така бившият държавен секретар на Щатите коментирала пред журналисти съобщенията в американски медии за разследването от страна на тайните служби на кибератаките през последните няколко месеца.

 

„Фактът, че специалисти от разузнавателните ни служби проучват това (кибератаките – бел. ред.) и ги приемат сериозно, повдига някои важни въпроси по повод потенциалната намеса на Русия в нашия изборен процес“.

 

От „Политико“ подчертават, че това била първата пресконференция на Клинтън от 275 дни насам, докато само през настоящата година нейния съперник за висшия пост в Белия дом Доналд Тръмп е провел 17 пресконференции.

 

Преди седмица руският президент Владимир Путин в интервю за агенция „Блумбърг“ опроверга съобщенията за намесата на Москва в американските избори. Той подчерта, че Москва никога не се е намесвала и няма да го прави, а следи предизборния процес, очаква резултатите от вота , а след това Кремъл е готов да работи с всяка администрация във Вашингтон, стига тя да желае това.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!