Кмет отказва регистрации на адрес в село Малко Дряново+ВИДЕО

Кмет отказва регистрации на адрес в село Малко Дряново+ВИДЕО


На петима души кметът-социалдемократ на село Малко Дряново, община Братя Даскалови, е отказал регистрация по настоящ адрес през последните дни. С оправданието, че секретарката е в отпуск, за да боядисва яйца и че не иска да бърка в касата в нейно отсъствие, кметът Иван Павлов връща хора, които традиционно се регистрират за сезонна работа в това село.

Сигналът до Пресс ТВ подаде собственикът на магазин в Малко Дряново, той е автор и на видеото. Днес изтича последният срок за регистрации на жители у нас, които ще могат да гласуват на местните избори наесен по настоящ адрес.

Не за първи път в Малко Дряново кметът Павлов отказва избирателно регистрации, твърдят засегнати. Според запознати с изборния процес там, преди вот се записват на адрес временно около 40 човека, които били пришълци от Стара Загора, Чирпан и Казанлък. Постоянно живеещите в Малко Дряново по последни данни от 2015г. са 111 човека.
Наблюдатели на предизборните маневри в района около и в Братя Даскалови са категорични, че месеци преди да отидем до урните в общината по настоящ адрес се регистрират по традиция близо 1 500 души, които биват докарвани с автобуси, за да гласуват.

Кметът на Малко Дряново /ПДСД/ отдавна бил ангажиран с изборния туризъм, заявяват от опонентни политически сили, и макар и социалдемократ, парадирал с близостта си до ГЕРБ.

Източник: presstv.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!