Корнелия Нинова: БСП е партията, за която хората са № 1

Корнелия Нинова: БСП е партията, за която хората са № 1

Иска ми се да дам увереност на хората, че поне една партия поставя тях на първо място и тази партия е БСП. Това заяви за агенция „Фокус“ зам.-председателят на ПГ на „БСП лява България” и народен представител в 43-ото НС Корнелия Нинова

Според нея все по-намаляващото доверие на хората в лявото, в дясното, в политиците и институциите се корени в политическата класа, в сгрешения преход, който по думите й е отнел на хората и сигурността, и работата, и здравеопазването, и образованието – и не им е дал нищо в замяна.

„В корупцията се корени, в усещането на хората, че ние не се грижим за тях, а сме във властта, за да се обогатим”, каза тя. По думите й, е възможно БСП да помага на бедните и онеправдани хора в опозиция. Тя даде пример със средствата за деца с увреждания.

„По наше предложение като опозиция беше прието. Спомням, че и като опозиция наложихме Закона за търговските вериги, в който много се борихме за българското производство, за малкия и среден български бизнес, срещу големите търговски външни вериги, които са монополизирали пазара и унищожаваха българското производство.

Като опозиция и този закон сме наложили, но това не е достатъчно, за да разгърнеш цялостната си политика, трябва да управляваш”, коментира Корнелия Нинова.

Според нея обаче е правилно, че БСП е останала в опозиция на това управление.

„Особено като виждам какво правят, абсурдно е да сме част от това, което днес прави правителството на България”, добави тя.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!