Корнелия Нинова: Върховенството на закона и свободата са надпартиен въпрос

Корнелия Нинова: Върховенството на закона и свободата са надпартиен въпрос
20 партии и организации сме мрежа за тяхната защита

„Тук сме различни хора, с различни професии и различни убеждения, но имаме една цел – да гарантираме основна ценност на правовата държава и Конституцията – свободата на избора”. Това заяви лидерът на БСП по време на подписване на Меморандум за честни избори с 20 политически партии и неправителствени организации.

„Върховенството на закона изисква защита и гаранция от много хора – нека то да е в основата на нашите действия във връзка с изборния процес”, призова Нинова. „Това е надпартиен въпрос и е основна ценност на българското общество, независимо от различни партийни убеждения” , каза още тя.

Нинова подчерта, че с възможностите за застъпници, наблюдатели и обмен на информация, както и сигнали за нарушения на закона в изборния ден, ще се създаде широка мрежа, с която ще бъде гарантирано спокойствието на българските граждани – че са защитени и свободни да изразят волята си.

„Нека бъдем безкомпромисни към всеки натиск, който се упражнява върху тях. За никого не е тайна, че някои хора се страхуват да излязат и да изразят волята си свободно. Искам да ги призова – бъдете спокойни и свободни, излезте, гласувайте и изразете волята си.

Тези избори са ключови за бъдещето на Европа и на България и на всеки един от вас. Вярвам, че с общи усилия ще се поздравим с победа на 26 май”, заключи Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!