Корнелия Нинова в Болярово: Започваме национална кампания „Нов модел на местна власт“

Корнелия Нинова в Болярово: Започваме национална кампания „Нов модел на местна власт“
Изготвяме изцяло нов закон за местното самоуправление и местната администрация

„Днес сме на посещение в 5 общини в област Ямбол – Стралджа, Елхово, Болярово, Тунджа и Ямбол.

Срещаме се с жителите им, с кметове и общински съветници. От Болярово обявяваме началото на национална кампания „Нов модел на местна власт“, която ще приключи с предложение за изцяло нов закон за местното самоуправление и местната администрация“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред обществеността в Болярово, където от 1990 г. досега общината се управлява от кмет на БСП и са с най-високи резултати на последните избори.

Тя подчерта, че държавата абдикира от отговорностите си към общините и постонно им прехвъря задължения без да им осигурява финансиране.

„Правителството на Бойко Борисов отпуска средства с постановления само на общини по свой избор, за което сме сезирали Конституционния съд.

Регионалните различия между големите и малки общини растат“, каза още председателят на левицата.

Нинова добави, че две години вече програмите за развитие на селските райони и човешките ресурси не могат да стартират, а проектите на малките общини се отхвърлят поради малия брой жители, но и там живеят българи, които имат равни права със своите сънародници.

По думите й граничните и високопланински общини са напълно изолирани и изоставени. „Всички тези проблеми водят до обезлюдяване и демографски срив.

Започваме регионални и национални срещи с кметове и общински съветници за обсъждане и изготвяне на изцяло нов закон за местното самоуправление и местната администрация, с който да преложим нов модел за силна местна власт с възможности за реално решаване на ежедневните проблеми.

Каним всеки представител на местната власт, независимо от партийната му принадлежност, който има предложения, да се включи в тези разговори“, заключи Корнелия Нинова. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!