Корнелия Нинова: Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото, но предлага грешно лечение

Корнелия Нинова: Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото, но предлага грешно лечение
Програмно правителство от всички представени в парламента партии е невъзможно

„Ахмед Доган поставя много правилна диагноза на болежките на българското общество, но предлага грешно лечение за тях”. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя добави, че диагнозата, че бедността и неравенствата са проблем номер едно на обществото, икономиката не се развива с необходимите темпове, оттеглят се чуждестранни инвестиции- е правилна и тя съвпада с тази на левицата. „Предложението за лечение – програмно правителство, в което да участват всички представени в парламента партии, за нас е невъзможна формула и има две причини за това”, каза още Нинова.

Лидерът на левицата заяви, че едната е, че този парламент е с изчерпано доверие и най-ниска подкрепа в обществото. „Когато имаш такова ниско доверие, няма как да излезеш с програма за развитие на България. Изходът от ситуацията е предсрочни избори и нов кредит на доверие от народа.

Втората причина за невъзможност на това, което предлага г-н Доган е, че не може на една маса да седнат патриоти и ДПС, ние и ГЕРБ, и Марешки, като добавка на всичко”, заяви Нинова.

Тя каза още, че това е политически и личностно несъвместим проект заради тежките противоречия, които партиите в парламента имат в своите програми, както и междуличностните конфликти при управляващите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!