Корнелия Нинова: И пред президента потвърдихме принципните си позиции

Корнелия Нинова: И пред президента потвърдихме принципните си позиции
БСП няма да подкрепи кабинет, предложен от ГЕРБ. Ще подкрепим правителство на „Има такъв народ“ при ясни и принципни условия, подчерта лидерът на БСП

„На срещата с президента Радев отново препотвърдихме нашите ясни и принципни позиции в тази динамична и сложна ситуация:

Първо: БСП няма да подкрепи кабинет, предложен от ГЕРБ. Моделът ГЕРБ трябва да бъде премахнат.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след консултациите при президента Румен Радев с левицата. Днес президентът стартира консултациите с парламентарно представените партии за формирането на нов кабинет.

„Като втора принципна позиция потвърдихме, че ако втората сила “Има такъв народ” предложи кабинет, няма да участваме в него и да предлагаме министри. Ако ни поканят за подкрепа, ще се отзовем на консултациите и ще поставим наши няколко условия. Ние сме готови на разговор, защото и ние, и президентът Радев изразихме обща позиция, че в момента България се нуждае от стабилно управление предвид и на икономическата, здравната и социална криза. Ние сме стабилни и ясни с позициите си, готови със законите и казваме: отворени сме за разговор, ако някой иска нашата подкрепа – да заповяда”, посочи лидерът на БСП.

Корнелия Нинова подчерта, че БСП е последователна, принципна и стабилна партия и ако на левицата бъде връчен трети мандат, органите на партията ще се съберат и ще решат този въпрос.

„Условията ни към подкрепа на правителство на “Има такъв народ” са принципни и държавнически: Първо, да се предприемат спешни мерки в помощ на хората, второто е ревизия на управлението на Борисов, трето – Планът за възстановяване и устойчивост и четвърто – промяна в изборните правила”, каза Корнелия Нинова.

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост лидерът на БСП коментира, че той има нужда от корекции и левицата от два месеца е готова с предложения по него.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!