Корнелия Нинова, като вицепрезидент на Социалистическия интернационал, участва в заседание на организацията

Корнелия Нинова, като вицепрезидент на Социалистическия интернационал, участва в заседание на организацията
Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие в онлайн заседание на Президиума на Социалистическия интернационал.

Тя е вицепрезидент на организацията, в която членуват 162 партии от над 100 държави от цял свят.

Нинова беше поздравена от колегите си за проведения пряк избор на председател на БСП като най-демократичния и модерен избор и за високия резултат, с който бе избрана.

Тя запозна колегите си със здравната, финансово-икономическата и социална ситуация в България, като изрази тревога от задълбочаващите се неравенства, ниското равнище на доходите и растящата безработица.

Тя подчерта, че българските социалисти ще продължават да се борят за реалното въвеждане на принципите на върховенството на закона в България, за провеждането на честни избори и за реформа на икономическите и социалните политики в държавата, с цел осигуряването на по-добър жизнен стандарт за българите.

Нинова коментира европейските политики за следващия програмен период и преговорите по зелената сделка.

В своето изказване тя посочи, че в условията на глобална здравна и икономическа криза, политиците трябва да бъдат още по-смели и безкомпромисни в своите усилия да запазят от една страна живота и здравето на гражданите, а от друга да гарантират техните основни права – човешки, икономически, социални и политически.

Тя заяви, че приоритетни за левицата теми ще бъдат здравеопазването, доходите, икономиката, образованието и борбата с корупцията .

На заседанието на Президиума на Социалистическия интернационал бяха обсъдени теми, свързани с установяването на демократичните принципи в държавите, където те липсват, с постигането на мир и стабилност в конфликтните региони по света, както и с произтичащите от COVID-19 предизвикателства.

Други участници в заседанието бяха Георгиос Папандреу, председател на Соцаилистическия интернационал, Луис Аяла – генерален секретар, както и още над 35 участници от различните партии-членки от всички континенти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!