Корнелия Нинова: Колкото по-силно ни атакуват, толкова повече вярвам че сме на прав път

Корнелия Нинова: Колкото по-силно ни атакуват, толкова повече вярвам че сме на прав път
Председателят на БСП посети Полски Тръмбеш

По покана на партийната организация в Полски Тръмбеш, председателят на БСП Корнелия Нинова участва в отбелязването на 100-годишнината от основаването на организацията. Тя поздрави членовете на БСП с успеха на местните избори и им пожела здраве и сили да продължават все така. “Вие сте една от най-силните ни организации.

А избраният за пети мандат Георги Чакъров – емблематичен кмет за БСП. Хората ви вярват, защото работите за тяхното добруване“, заяви Нинова. “Нека почитаме всички преди нас, които са дали сили, енергия, а някои и живота си за каузата”, каза още тя. По думите й тези 100 години партията е имала и успехи, и трудни моменти. Била е изправяна пред изпитания.

Според Нинова това, което я е поставяло винаги на верния път, е мъдростта и честността на членовете и симпатизантите. “Така е и днес, когато постоянно сме атакувани от провокации и стоим пред предизвикателства. Знайте, че вие сте силата на партията. Вие и никой друг може да чертае бъдещето й”, подчерта лидерът на левицата. Тя продължи, че през последния месец БСП е обвинявана в най-грозното нещо в политиката – задкулисни договорки с ГЕРБ.

“Всичките ни усилия в последните три години да посочим пагубното управление на Борисов и да дадем алтернатива се пренебрегват с лъжи и манипулации. Били сме се договорили с Борисов за субсидията. Защо ни били подкрепили? Ами питайте ги тях защо са си променили позицията, защо питате нас? Нашата е ясна и официална от самото начало: един лев държавна субсидия и финансиране от бизнеса означава икономически интереси да диктуват политиката”, обясни Нинова. Тя припомни, че от левицата са се обърнали към европейските институции и са получили подкрепа. “Внесохме официално предложение и толкоз. Постоянно се внушава, че партията е разцепена.

Нека първо да видим кой е партията. Аз не съм, Националния съвет не е, вие сте партията. Вие разцепени ли сте?”, попита Нинова и получи отговор от присъстващите “не”. “Спорим в Националния съвет. За какво? Да сте чули да спорим за плоския данък или за преизчисляване на пенсиите – не. Спорим кой да води бащина дружина. Е и краят на този спор се вижда.

Вие ще го решите съвсем скоро. Всеки от вас ще гласува за избор на председател и който и да е, той ще води партията. Колкото по-силни стават атаките към нас, толкова повече вярвам, че сме на прав път. Важно е да не губите вяра и да бъдете смели”, каза още председателят на БСП.

Нинова се срещна и с кметове на населени места и общински съветници от левицата, с които обсъдиха подготовката за зимния сезон и проблемите в малките населени места. Най-младият сред тях бе новоизбраният кмет на с. Павел – 25-годишната Ирена Трендафилова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!