Корнелия Нинова към Гълъб Донев: Спрете райския газ

Корнелия Нинова за премиера: Вместо да се моли на Франция и Гърция за ваксини, да започва разговори с Китай и Русия, като европейските лидери
Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати официално писмо до служебния министър-председател Гълъб Донев с искане да бъде спряна продажбата на райски газ.

„По време на редовното правителство в Министерство на икономиката и индустрията положихме всички усилия да възпрепятстваме разпространението му“, припомни Нинова.

Ето какво се казва още в писмото: „За пръв път в историята на Народното събрание приехме закон на две четения в рамките на 4 дни, с който забранихме употребата му на публични места и продажба на лица до 18 г., включително и в интернет. Комисията за защита на потребителите направи стотици проверки. Наказанието е глоба до 12 000 лв. Имаше ефект.

При нас постъпват стотици сигнали от родители, че райски газ отново се продава и се употребява масово в нощни клубове и заведения.

Мобилизирайте Министерство на здравеопазването, МВР, контролни органи и приложете цялата сила на закона, за да спасим българските деца от тази изключително опасна зараза“, пише Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!