Корнелия Нинова: Ние поемаме инициативата да защитим българските граждани, след като управляващите са безсилни

Корнелия Нинова: Ние поемаме инициативата да защитим българските граждани, след като управляващите са безсилни
Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова

Изтичането на лични данни на над 5 млн. българи е прецедент. Ситуацията е кризисна. Вчера  НАП публикува приложение, с което всеки може да провери дали има неправомерно изтичане на личните му данни.

От вчера десетки хиляди българи са проверили и имат изтичане на данните им. Правителството действа неадекватно в тази ситуация и не предприема никакви мерки  и затова ние поемаме инициатива. Трябва да се гарантира сигурността на хората, на тяхната собственост и финансовите им средства.

Държавата да си поеме отговорността, защото именно държавата и правителството не можаха да опазят личните данни. Днес внасяме проект за решение в парламента, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на онези българи, които поискат това и да създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане.

Предлагаме това да бъде извършено в 3 месечен срок. Днес ще изпратим писма- покани за срещи с Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет за разговори. Търсим тяхното професионално мнение за намиране на решения, ако трябва и законодателни такива, за да гарантираме да няма злоупотреби с личните данни на хората и те да не бъдат ощетени с продажби на имоти, прехвърляне на собственост, теглене на кредит и други.

След като управляващите са безсилни, ние поемаме инициативата и започваме тези действия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!