Корнелия Нинова: Обсъдихме много свежи и модерни идеи с млади лидери от балканските държави

Корнелия Нинова: Обсъдихме много свежи и модерни идеи с млади лидери от балканските държави
Младите хора искат да бъдат чути и да бъдат съпричастни към правенето на политика.

Точно това се случи днес – един много откровен, истински разговор за демографската катастрофа, за младежката заетост, за мерките към младите семейства, така че да ги задържам в нашите страни, да живеят, работят и отглеждат децата си тук“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след Балканска среща с млади лидери в централата на партията. „Една изключително полезна и приятна среща имахме с младите хора от балканските държави, с които обсъдихме, освен състоянието във всяка една от тези държави и общите интереси, и отворени въпроси, които имаме в областта на младежката политика“, допълни тя. Нинова обясни, че е имало и много въпроси, свързани с екологията, двойните стандарти в храните, както и всичко, което вълнува младите хора. „Благодарни сме им, защото имаха много свежи и модерни идеи за бъдещето.

Представихме им и нашата „Визия за Европа“ и каква ще бъде кампанията ни, какви политики ще защитават нашите депутати в ЕП. Получихме много хубави идеи и препоръки, така че ще се възползваме от тях“, посочи председателят на БСП. Тя подчерта, че има общи интереси в региона.

„Когато сме заедно и повече, можем по-силно, аргументирано и резултатно да отстояваме тези интереси. От ръководството сме изключително щастливи, че млади хора от целия регион гостуват на БСП, че обменът на политики, мисли и идеи може да бъде полезен за всички ни, особено с оглед на приоритета на присъединяване на Западни Балкани и на предстоящите европейски избори“, каза още Корнелия Нинова.

Николай Бериевски: По време на срещата обсъдихме политическата обстановка във всяка една от нашите държави

„Обсъдихме политическата обстановка във всяка една от нашите държави. Днес имахме среща с Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин. Това, което предстои утре, е среща с водача на листата Елена Йончева и работа по обща декларация за региона. Ще говорим за включването на младите във формирането на политики и ще обсъдим предстоящите европейски избори“, заяви председателят на МО в БСП Николай Бериевски. Той обясни, че МО в БСП и младежката организация ЕЛМА са домакин на Балканска лидерска среща, като гостите са от Сърбия, Северна Македония, Албания, Хърватия и Черна гора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!