Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ

Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ
Корнелия Нинова: С КТБ да сложим край на прехода

В документа „Общ поглед върху модела КТБ“ и публичните изявления на Прокуратурата има констатация, че от КТБ са финансирани политици.

Днес изпращаме писмо до Специализираната прокуратура, в което молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ.

Мотивите ни за това са: КТБ е огледало на целия преход – бизнес интереси, икономически и политически интереси, в обвързаности задкулисно, в защита на лични интереси, съмнения за престъпления, щом има и обвинителен акт. И всичко това на гърба на народа.

Смятаме, че с това разследване и връщане на чувството на справедливост, можем да сложим край не само на „Модела КТБ“, както този документ е озаглавен, а и на модела на политиката на прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа.

Ето защо имаме нужда – ние и обществото, от пълна прозрачност. Нека този списък на политиците бъде оповестен.

Цитирам доклада на Прокуратурата, където се казва: „материалите могат да бъдат очертани в няколко направления: „финансиране“ на политици“ и „получавани парични суми в брой по нареждане на самия обв. Василев – различни лица от политическия живот“.

Отнасяме се към този въпрос – КТБ, и чувството за справедливост, принципно. Няма никакво значение от коя политическа партия. Става въпрос за нещо много по-голямо – изчистване на политическия и икономическия живот в България. И за поставяне на нови основи – почтеност, на други правила в политиката и живота ни на всички.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!