Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП се провали

Корнелия Нинова: Има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата
Дали ще участваме в управление ще решат членовете на БСП

„Изчакахме резултатите да излязат окончателно. Днес имахме Изпълнително бюро, на което ги обсъдихме. Благодарим на българските граждани, които гласуваха, на нашите структури, кандидати и кметове, които ни подкрепиха и бяха много активни в една хубава кампания за БСП. Благодарим за труда, усилията и подкрепата.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция като първи коментар след изборите.

Тя отбеляза, че БСП приблизително запазва предишния си резултат, но обърна внимание, че това се е случило в една много сложна ситуация, в която е вървяла една добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП. Нинова даде пример с няколко изказвания в медийното пространство: „БСП е в агония.” „Левицата” има шанс да мине 4-те процента и да влезе в парламента.” „Левицата” ще помете БСП”. „Възможно е да се стигне до тежък срив, който да попречи на БСП да премине 4%-ната бариера.” „В дъното имаме много сериозна битка са прескачане на бариерата или за изпадане на БСП от парламента.” „БСП ще има 5% подкрепа и ще бъде най-малката парламентарна група.” „Оттеглящите се от БСП избират алтернатива в лицето на „Левицата”, която ще премине 4-те процента и ще бие БСП”.

„Мога да цитирам още много говорители. През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия. Е, планът за убийството на БСП този път се провали”, категорична бе Корнелия Нинова.

По нейните думи не за първи път се случва да се създава партия-двойник на БСП през последните две години и този път това е била „Левицата”. Тя подчерта, че всичко това е планирано, организирано, подплатено с много финанси – стотици хиляди левове, както вече е официално публикувано, и с подкрепата на служебния кабинет. „На много места областни управители, назначени от президента Радев, работиха за „Левицата”. Имаме доказателства за това. Бяха използвани държавни служители – натиск върху хората от БСП да напускат БСП и да се присъединяват към „Левицата”. Е, какъв е резултатът от това – „Левицата” е под чертата, а БСП успя да съхрани досегашния си резултат. Това, за което бяха създадени – не да влязат в парламента, а да вредят на БСП, все пак си го постигнаха, защото част от тези 50 000 гласа са гласове на БСП. Но, в крайна сметка, истинската единствена автентична лява партия, представител единствена в 49-ото Народно събрание е БСП и коалиция „БСП за България”, коментира Нинова.

Тя се обърна към всички хора, които „през цялото време манипулираха общественото мнение”: „Имат ли малко достойнство да излязат и да говорят сега? Защото ги слушаме от сутринта – същите тези врачки и баячки по същите телевизии – да внушават, че БСП ще прави правителство във всякакви варианти – с ГЕРБ, с ДПС, ГЕРБ-ДПС-ИТН и т.н. – и да говорят от името на БСП. Искам да ги помоля да спрат да говорят от името на БСП. Още повече, че някои от тях не са виждали жив социалист през живота си.”

Корнелия Нинова се обърна и към представителите на „:Левицата”: „Наиграхте се – каквото можахте, навредихте. Отново подновяваме поканата: върнете се в БСП, подновете си членството и ако сте искренни, че искате силна лява политика, елате при единствената парламентарно представена лява партия да я правим заедно.”

Лидерът на БСП начерта следващите стъпки на партията: „След стартирането на парламента ще направим вътрешнопартийно допитване как да се държи БСП – да влиза ли в правителство, да подкрепя ли някого, да стои ли в опозиция. Ще решават единствено и само членовете на БСП.

Тези хора, които две години се раздават в пет кампании. Които, въпреки натиска и умората, постоянно са до нас и ни подкрепят – те ще решат.”

Нинова благодари специално на кметовете на БСП за тяхната активност в кампанията и че са доказали, че лявата политика, която водят в местната власт, може да се провежда и на национално равнище.

„Разбира се, тези приблизително 9% не ни удовлетворяват, но въпреки тази организация, кампания, пари и натиск, ударжахме и всичките прогнози се провалиха.

Ще работим оттук нататък за повишаване на резултата, като този път анализът ни ще бъде различен. Ще го направим област по област – не национален, както досега.

Защото имаме 10 области, в които сме повишили резултата си спрямо предходните избори, имаме други, в които сме си понижили резултата и такива, в които сме го запазили.

Ще направим обективен анализ област по област, за да установим къде са проблемите и грешките и да вземем решителни действия за отстраняването им”, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!