Корнелия Нинова в първото си интервю след победата: Не сравнявайте Радан Кънев с БСП! Бързо ще се превърнем в алтернатива на Борисов!

Корнелия Нинова в първото си интервю след победата: Не сравнявайте Радан Кънев с БСП! Бързо ще се превърнем в алтернатива на Борисов!

Корнелия Нинова спечели битката за лидерския пост в БСП в оспорвана надпревара с Михаил Миков

Депутатката е първата жена в историята на соцпартията, която я оглавява. Нинова отговори на най-горещите въпроси преди старта на работната седмица в интервю за БЛИЦ пред Ивайло КРАЧУНОВ – Г-жо Нинова, очаквате ли атаки от страна на вътрешната опозиция на БСП, след като постигнахте победа на балотажа срещу Михаил Миков?
– Призовавам всички да се обединим зад идеите, които предложих, защото те наистина са добри. Говоря за организационната промяна, за отварянето на партията за разговори и общи решения с хората вляво и за опозиционното поведение на парламентарната група.

По време на конгреса се обърнах към другарите и ги призовах да започнем да изготвяме един общ национален план за алтернатива на управлението на Бойко Борисов, който да е готов до края на годината

Бих искала около това да се обединим и да загърбим различията си и да няма вътрешна опозиция и действия едни към други съпартийци.

– Да, но преди да се превърнете в алтернатива на ГЕРБ, БСП първо трябва да се справи с конкуренцията на кресливата опозиция в лицето на Радан Кънев, който в момента хем е срещу правителството, хем има представители в него и в държавната администрация. Как ще го постигнете?

– Не сравнявайте БСП с Радан Кънев. Ще станем алтернатива на ГЕРБ, когато имаме бързи и ясни реакции и позиции по всички теми, които са важни за обществото. Не се съмнявайте, че ще го направим.

– Какви ще се първите Ви действия като алтернатива на правителството?

– Първата ни крачка ще бъде да изготвим и внесем всички алтернативни предложения по политиките на ГЕРБ. Ще покажем на хората, че това, което се случва в момента не е единствено вярното.

– Кое ще е водещето в алтернативните Ви политики?

– Алтернативите ще бъдат изготвени с широк кръг обществени дискусии по всички важни за държавата теми.

Едно интервю на Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!