Корнелия Нинова: С колеги от Централна и Източна Европа подписах документ за минимална европейска заплата и пенсии

Корнелия Нинова: С колеги от Централна и Източна Европа подписах документ за минимална европейска заплата и пенсии
Всички в България се борят за място в листите, а не говорят за българските интереси в Европа

„На 28.02 2019 г., заедно с колегите- председатели на партии от Вишеградската четворка (Полша,Словакия,Унгария и Чехия+Хърватия) подписах общ документ, в който се казва:

„Ние трябва да въведем европейска минимална заплата и европейска минимална пенсия. Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда.“

Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.  Лидерът на левицата припомни, че президентът Макрон е обявил инициатива за минимална европейска заплата.

Тя коментира, че разликата в стандарта на българските работещи и пенсионери, в сравнение с тези в други европейски държави, е огромна. Нинова бе категорична, че въвеждането на минимална европейска заплата и пенсия е реална стъпка към сближаване.

„Това е истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа. Искаме да знаем какво мислят по този въпрос другите партии в България и ще отстояват ли техните представители в Европарламента интересите на българите“, заяви председателят на БСП.

Тя каза още, че всички са се съсредоточили в битки за място в листите, а никой не говори за българските интереси.

„Това също е част от модела на правене на политика в България, който трябва да променим. Ние искаме първо да говорим какво ще правим, а след това- кой ще го прави“, завърши Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!