Кристиан Вигенин към Борисов: От самото начало решихте да използвате пандемията за тесните си партийно-политически цели

Кристиан Вигенин към Борисов: От самото начало решихте да използвате пандемията за тесните си партийно-политически цели
Самият факт, че министърът на здравеопазването се оказа водач на две листи, вместо да се концентрира върху справянето с новата вълна, е много ясен знак кое е приоритет на правителството на Борисов

Заместник-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в Ямбол Кристиан Вигенин излезе с позиция във Фейсбук относно писмото на премиера Борисов до Европейската комисия за доставките на ваксини срещу Ковид-19 и съответния отговор, който той получи от Брюксел. Тя гласи:

На фона на пълната безпомощност на българското правителство да се справи с проблема с доставката на ваксини и провала на всички равнища с ваксинационния план, който още от началото на годината се превърна в организационен хаос, от вчера се добави още един елемент.

След като се изчерпаха всички възможности да се нарочи за виновник някой друг в  България, Борисов се пресегна към спасителен европейски пояс с писмо до Брюксел. Но и Европейската комисия се показа като също толкова адекватна и също толкова „гъвкава“ – в същия стил Урсула фон дер Лайен отговори, че ЕК не може да направи нищо и въпросът с разпределението на ваксините трябва да се реши от лидерите на държавите-членки на ЕС.

С други думи – и ние не сме виновни, ваша работа е да се оправяте помежду си.

От самото начало Борисов реши да използва пандемията за тесните си партийно-политически цели. Отваряне и затваряне на бизнеси, пускане и спиране на зелени коридори, разрешения и забрани на ваксини се правят по личното усмотрение на премиера, често в пълно противоречие с експертите, като и най-сервилните така и не успяват да отгатнат навреме желанията му.

Самият факт, че министърът на здравеопазването се оказа водач на две листи, вместо да се концентрира върху справянето с новата вълна, е много ясен знак кое е приоритет на правителството на Борисов.

Обръщам се към премиера. Г-н Борисов, провалихте се. Тази оценка вече не може да бъде променена. Но все още имате шанс да спасите стотици човешки животи. Покажете решителност и достойнство и започнете веднага доставки на руска и китайска ваксина. Знам, че се страхувате.

Но кое Ви спира за един пореден и последен път да употребите Народното събрание? Ние, народните представители, ще поемем отговорността вместо Вас, ако ви трябва нашата индулгенция. Но спрете с писмата и действайте, просто така повече не може!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!