Крум Зарков: В цирка на ГЕРБ няма да участваме

Крум Зарков: В цирка на ГЕРБ няма да участваме
„Разбираме призива на президента да се върнем в пленарна зала, но БСП прие това нелеко решение на Национален съвет с ясни условия.

Условията към момента не са изпълнени – за отмяна на всички тези проблеми, които са залегнали във ветото“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков на пресконференция в централата на партията. „Само преди час чухме на пресконференция, че ГЕРБ не само не са си взели поука- какво се случи в последната седмица в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва.

Ние в този цирк няма да участваме“, допълни той.  Зарков подчерта, че има ясно решение на Националния съвет, което гласи, че БСП ще се върне в парламента при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. „Ветото дава възможност за такава отмяна.

В ръцете на управляващото мнозинство е да я направи“, каза още Зарков. Той приветства президента Радев за ветото, което наложи върху последните промени на Изборния кодекс. „Аргументите му в мотивите за преференциите, за начина на взимане на решения от ЦИК, за обжалването на тези актове, са аргументи, които БСП яростно защитава в продължение на 26 часа, преди няколко дни в парламента“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Георги Свиленски: От действията на ГЕРБ личи желанието им за манипулиране на изборния процес

„От действията на ГЕРБ през последните седмици ясно личи желанието им за манипулиране на изборния процес”, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски по време на прескоференцията на Позитано 20. Той обясни, че нещата, които иска БСП в Декларацията на Националния съвет са: изчистване на изборните списъци и машинно гласуване. „Има ли някой съмнение, че трябва да има възможност да се обжалва всяко едно решение във ВАС или че решенията в изборните комисии трябва да се вземат с 2/3 мнозинство ?”, попита народният представител.

„Всичко това работи в интерес на всички български граждани, като избиратели, и на всички партии, които участват в изборния процес. За това се бори БСП”, коментира Свиленски. „ГЕРБ, с тези действия, и днес показват, че не искат честни избори, че ги е страх от честни избори – те искат да манипулират по техен си начин изборните резултати”, заключи Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!