Крум Зарков: Под въпрос е политическата свобода на гражданите

Крум Зарков: Под въпрос е политическата свобода на гражданите
Ако не променим системата, след година цяла България ще е Галиче

„Предстоят важни избори догодина. Цялата система е до такава степен опорочена, че ако оставим и този случай в Галиче да изтече в канала, по начина, по който са изтичали и други, то след година- цяла България ще е Галиче“.  Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков. Той каза, че по отношение на с. Беден и Галиче-   избори не е точната дума.

Крум Зарков изтъкна, че бившият кмет на Галиче Ценко Чоков е осъден и в момента се намира в затвора за много тежки престъпления – отвличане, побой, палежи. Той допълни, че има информация, че  Чоков се е обаждал от своята килия или където се намира, за да агитира за кандидата на ГЕРБ, за което БСП е сезирала прокуратурата.

„Местният организатор на изборите от ГЕРБ, който е собственик и на местната кабелна телевизия, товари служителите си в едни коли, кара ги да гласуват под строй. Хората не ги познават, те са пришълци в Галиче. Тези хора минават през задната врата на сградата, в която се гласува, за да могат да гласуват“, обясни Зарков. Той допълни, че има информация и за опити за прегазване на хора с кола и пренаписвани списъци- Галиче е с положителен прираст от 300 души в последните месеци.

„Всички порочни практики, които сме наблюдавали на изборите, изсипани на едно място-регистрирани са хора в порутени сгради, където очевидно не може да се живее, регистрирани са хора в домовете на местни активисти“, обясни зам.-председателят на ПГ на левицата.

Зарков заяви, че за всички нарушения, за които е получила информация БСП, е сезирала Прокуратурата.  По думите му е странно мълчанието на независимия арбитър, обществеността, медиите, неправителствените организации, гражданско общество, други партии. „Днес БСП губи с 9 гласа, но утре ще е някой друг. Начинът, по който се провеждат избори-   не е демократичен. Под въпрос е политическата свобода на гражданите“, категоричен бе Крум Зарков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!