Крум Зарков: Президентът Румен Радев показва как се защитава държавният интерес

Крум Зарков: Президентът Румен Радев показва как се защитава държавният интерес
„Българският президент Румен Радев показва как се защитава държавният интерес по безпрекословен начин в разговора си с руския патриарх.”

Това заяви по БНР зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков в коментар за аудиозаписа от срещата между двамата.

Той добави, че държавният глава е бил атакуван от ГЕРБ, които търсят всяка причина за нападки срещу него, но че той е отговорил достойно.

„Днес, когато имаме целия разговор, виждаме как президентът дава урок, не само на българските политици, а и в по-голям мащаб – как може да се говори на всеки представител, било и от най-мощната държава, с уважение, но не и със страхопочитание, без самохвалство, но със самочувствие, без агресия, но с достатъчно сила, за да покаже, че гледната точка на България е такава, каквато е била изразена  от институциите й.

Че единствено българските институции могат да определят гледната точка на България”, категоричен бе депутатът.

Крум Зарков припомни, че наскоро президентът Радев е изразил позиция и по други важни геополитически въпроси – обръщайки се към европейските лидери относно искането за солидарност, напомняйки им и техните задължения.

„Това ме кара да мисля, че президентът Радев, с еднакъв аршин и аргументираност, и убедителност , успява да говори на най-важните световни лидери, както на Запад, така и на Изток”, каза още Крум Зарков. Той изрази надежда, че ще бъде предоставена и стенограма от разговора между премиера Борисов и турския президент Ердоган.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!