Лавров: Западът започва да разбира колко струва украинската власт

Лавров: Западът започва да разбира колко струва украинската власт
В резултат на изострянето в Донбас Западът започва да разбира колко струва украинската власт.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Веднага щом стана ясно, че сигурността може да бъде гарантирана, ако се спазва това, за което бе постигната договорка, той (Порошенко) разбра, че от него ще искат политически реформи, закон за амнистията, закон за статута на Донбас, включването на този статут в Конституцията и произвеждането на избори.

И всичко това трябва да стане при съгласуването с Донецк и Луганск. Веднага щом той разбра това, той, видимо, съобрази, че неговите политически дни са преборени, ако тези предложения бъдат внесени във Върховната рада.

И, вероятно, му е дошло в главата да си затвори очите за онова, което ще правят доброволческите батальони, а може би, дори да им подскаже, че трябва да се започне да се пострелва”, каза Лавров в интервю за НТВ.

„Единственият плюс, който виждам аз виждам в тази ситуация, но той ще е резултат от много кръв месеци наред, а може би и години – е това, че Западът все пак започва да разбира колко струва украинската власт”, добави руският външен министър.
Превод и редакция: БЛИЦ

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!