Манолова с ценен съвет към столичаните, останали на студено

20151107.pelccvscho
Омбудсманът Мая Манолова съветва гражданите, останали частично или напълно без парно и топла вода заради аварията на „Топлофикация София“ от 5 февруари, която продължава, да подадат жалба до дружеството с претендиране на неустойка.

В жалбата изрично трябва да се поиска монополистът да извърши проверка на показанията от топломерите в абонатната станция и снемане на архивираната информация в паметта на уреда, пишат от кабинета на Манолова.

Това трябва да стане най-късно до 1 март, защото тогава запаметената информация се нулира. След получаването на искането, от „Топлофикация“ са длъжни да извършат проверка и съставят протокол, в присъствието на жалбоподателя. Мая Манолова се обърна с писмо и до служебния министър на енергетиката Николай Павлов, в което настоява за спешна проверка относно аварията на „Топлофикация“.

Общественият защитник настоява министерството да изпълни контролната си функция по Закона на енергетиката, за да защити гражданите, а виновните лица да понесат отговорност. Мая Манолова препоръчва също да бъде направена ревизия на изпълнението на инвестиционната програма на дружеството, тъй като с темповете на монополиста, за ремонт на съоръженията ще са нужни 1000 години.

Тя посочва, че през изминалата година са обновени едва 1,4 км от общо 1000 км тръбопроводи. В писмото до енергийния министър омбудсманът поиска спешно промяна в Наредбата за топлоснабдяването, така че сметките за „топло“ да отговарят на реално ползваната услуга.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!