Марио Трайков за думите на премиера

Интервю с Марио Трайков

Как ще коментирате думите на Премиера, че сме в НАТО и Русия е основната заплаха?

Русия винаги е водила миролюбива политика. Нея са е нападали, а НЕ Русия да напада. (Пример: Наполеон, Хитлер)

За Русия и НАТО е останал архивния постулат на Чърчил за Студената война. Русия и по-рано СССР никога не са били реална заплаха за страните членки на НАТО, още повече за България.

Какво е вашето мнение, ако стане не дай си Боже война, че руските ракети били насочени срещу България?

При една Трета Световна война арсенала на ядрените глави на САЩ и Русия са около 7000 ядрени заряда. Последиците ще бъдат унищожителни за всяко кътче на Земята. Няма нужда руските ракети да са насочени срещу нас. Ние нямаме ядрени бази, а обикновено се насочват срещу тези бази.

Не дай си Боже да стане Трета Световна война ще бъде война на минути. Премиерът Бойко Борисов вчера пред БТВ говори за падане на санкциите срещу Русия. От икономическа страна падането на санкциите ще разхлаби примката на бизнеса у нас. Експорта ще се увеличи несъмнено.

Русия е традиционен пазар на българските червени вина, сирена, червени чушки. Дори и сега в Русия още казват българска чушка на червената пиперка. В исторически план днешна Русия, тогава СССР през 1957г., пожела да стане член на НАТО и отговора беше отрицателен. Ето още едно доказателство, че доктрината на Русия не е нападателна.

От кого зависи падането на санкциите към Русия?

Падането на санкциите не зависи от нас, а от сегашния ни голям брат. Думата има Президента Тръмп. Ние сме пешка в шахматната игра. Но можем да дадем тон за песен.

Ние от Bulpress Info ще добавим и снимка от личният семеен архив на Марио Трайков от времето на Студената война, от времето когато, ако някой кажеше, че Русия е наш враг можеше дълго да чука камъни в Белене !

Марио Трайков за думите на премиера

Времената се менят, икономиките диктуват политиките, а политиките диктуват войните и ако сега премиерът ни е част от една хибридна нагаждаческа война то можеше да застане неутрално на тази карта и да каже както обикновено се оправдава „началните да се разберат”!

Но да говориш така, че да се харесаш на началниците си от името на народа, а народа да има друга воля това е чисто и просто липса на държавническа позиция, липса на уважение към народът си, липса, ако щете на дипломатическо възпитание !

На един премиер думите му трябва да са продиктувани не от чужбина, а от народната воля и интересите на нацията, а все пак народа го избира, нали?

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!