Мария Габриел и Баташката сеч


Мария Габриел и Баташката сеч

Сечът в Батак, клани и до крак изклани са били!

Днес е паметна дата свързана с кървавата история на България. Без Батак нямаше да я има България – кръвният курбан потресъл целият свят надига великите сили за да се инициират други процеси докато се стигне до освобождението на България.

Днес обаче в Батак има други послания и символи по пътят на литийното шествие е осеяно с плакати на ПП ГЕРБ с лика на Мария Габриел.
В центъра покрай офисът на ГЕРБ минават рокери и патриоти като офисът на ПП ГЕРБ е в хубава сграда, лъскава и с плакати.

Офисът на БСП е затворен и ограден с лента, заключен и от него лъха на забрава.

Истината е, че в Батак днес мирише на барут както по времето на зверските кланета от „османската законна власт“ както би казал Цветанов.

Освен миризмата на барут обаче навсякъде мирише и на дървесина – почти пред всяка къща купища дърва огромни изсякъни от Баташките гори затова и статията е озаглавена „Мария Габриел и Баташката сеч“ като това виждаме в Батак по малките улици днес – дърва и плакати на ГЕРБ.

Утре няма какво да се види в Батак, няма го тътенът на черешовите топчета да разтърсва Балкана, а тук само плакатите на ГЕРБ и дървата прясно отсечени остават.

Така е, някъде с дърва се купуват гласове, а другаде остава съмнението за това .

В Батак днес се вижда само лика на Мария Габриел и Баташката сеч по малките улици.

148 годи от акцията в Батак на законната османска власт.

Така е днес в Батак гласуваш за ГЕРБ имаш дърва не гласуваш стоиш на студено ..

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!