Михаил Миков: Курсът на БСП се одобрява от членовете й

Михаил Миков: Курсът на БСП се одобрява от членовете й

Курсът на БСП се одобрява от нейните членове и това личи от провелите се по места партийни конференции, включително и от изказванията, докладите и позициите на днешната конференция на Видинската общинска партийна организация. Това заяви пред журналисти във Видин председателят на БСП Михаил Миков, цитиран от Радио “Фокус” – Видин. Лидерът на социалистите посочи, че позицията на БСП, която не е съучастник в днешното дясно разбиване на България, се оценява от партийните членове и делегатите на партийните конференции.

„Необходимо е още време, за да изкристализира алтернативата – в данъчното облагане, по отношение на демографската катастрофа, към тази трагедия, в която България затъва с тези десни мерки, алтернативата по отношение на дълговата криза, която е заплаха за страната и алтернативата за една по-балансирана политика на България. И тези мнения се чуват на партийните конференции“, подчерта Михаил Миков.

Широко обсъждане за кандидат-президент след Конгреса

След Конгреса на БСП на 7-8 май предстои да се подложи на широко обсъждане кандидатурата, която ще издигнем на президентските избори, оповести пред медиите председателят на БСП. „Мисля, че и другите партии подхождат по този начин, но има и някои, които повече бързат“, добави Миков.

Лидерът на социалистите бе категоричен, че в момента БСП е автентичната лява партия, парламентарно представена и представена в много общини на страната. Той посочи, че БСП не е застинала във възможностите за политически съюзи. Според него когато се правят такива съюзи, трябва да има яснота. „Няма как да участваш в едно крайно дясно управление, което ежедневно нанася поражения на хората и в същото време да претендираш, че си част от лявото, включително и за президентските избори“, подчерта Михаил Миков.

Повече баланс във външната политика

На България е необходима по-балансирана политика, заяви председателят на БСП и обяви, че в края на месеца ще присъства на конгреса на партия „Справедлива Русия“ в Москва.

„През тази година се опитахме максимално да стимулираме нашето правителство да има различна позиция за санкциите, наложени на Русия, а така също и за парламентарните контакти. Държавният секретар на САЩ Джон Кери беше няколко пъти в Москва за последните месеци, а българските парламентаристи са ограничени в контактите си. Е, как да се развиват отношенията“, попита Михаил Миков.

Лидерът на левицата припомни, че Парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ не е подкрепила в Народното събрание споразумението с Турция по бежанския въпрос. „Аз смятам, че не е удачно и дори неразумно една страна извън ЕС да селектира бежанците и да преценява на кои ще издаде бежански статут по споразумението Европа – Турция. И не може само за Гърция да се отнася това споразумение, а за България, въпреки посещението на турската граница „с моя приятел Дейвид“ и потупванията по гърба на премиера Борисов от „брата Юнкер“, резултатите да са никакви“, заяви Михаил Миков. Според него това означа, че трябва да има алтернатива и на тази политика.
Източник: mmikov.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!