Надя Клисурска и Иван Кръстев са новите зам.-министри на социалната политика

Надя Клисурска и Иван Кръстев са новите зам.-министри на социалната политика
Бившият народен представител Надя Клисурска и финансистът Иван Кръстев са новите заместник-министри в Министерство на труда и социалната политика.

Клисурска беше една от най-активните депутатки от ПГ на „БСП за България“ в 44-то Народно събрание, като беше основен говорител и по темите, свързани със социалната политика. Родена в Пазарджик.

Завършила е право във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и специалност български език и история в ПУ „П.Хилендарски“.

Работила е в общинските администрации на Пазарджик и Стрелча и като адвокат. Два мандата е била общински съветник. В 44-то НС беше член на комсиите по труда, социалната и демографската политика и правната. Владее английски език.

Иван Кръстев е завършил средно образование в ГПЧЕ „Ромен Ролан” в родния си град Стара Загора.

Магистър е по финанси от Университета за национално и световно стопанство и магистър по международни отношения от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Владее английски и руски език. Ползва немски и сърбохърватски.

Професионалният му път започва през 2006 г. в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в Министерство на труда и социалната политика.

Последователно до 2010 г. заема позициите, младши експерт старши експерт, държавен експерт, началник на сектор и началник на отдел в същата дирекция.

От 2011 до септември 2013 г. ръководи главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти” във Агенция по заетостта”.

Заместник-министър на образованието и науката в кабинета „Орешарски“. В момента е експерт в Европейския парламент.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!