Нинова към Борисов: Дипломацията е тънка работа и не е за всеки!

Нинова към Борисов: Дипломацията е тънка работа и не е за всеки!
„Лесно се гради фалшив образ, когато имаш коментатори и медии под ръка. Но именно защото е фалшив, този образ може много бързо да бъде сринат.

Внушението, че правителството води успешна външна политика, а Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действията на самия Борисов“. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя поясни, че премиерът ни е вкарал в дипломатически скандал със Сърбия за Косово, със Северна Македония, наричайки президента и премиера северномакедонци, а сега и с Румъния, обвинявайки румънските туристи за преносители на чумата.

„Жалкото е, че от такива “дипломати“ страда България и българите. Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е един от най-силните приоритети, които имахме по време на председателството на Съвета на ЕС.

Реализацията му изисква добросъседски отношения. Уви. Дипломацията е тънка работа и не е за всеки“, пише още Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!