Нинова към представителите на културните среди: помогнете заедно да съхраним българщината

Нинова към представителите на културните среди: помогнете заедно да съхраним българщината
„Благодаря, че се отзовахте на поканата ни по повод 24-ти май, празникът на българската писменост и култура, на който ден отдаваме почит на братята Кирил и Методий за просветителското им дело, но изразяваме и уважение към вас за това, че сте продължители на просвещението.

Да се посветиш на духовността,науката и културата е в най-висша степен родолюбива мисия. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на годишната среща с представителите на  културата по повод 24 май, организирана от левицата.

„За България и опазване на българщината ми е думата днес. Може би най-голяма почит ще отдадем на братята, ако запазим чистотата на езика си,силата на книгата и свободата на словото, каза Корнелия Нинова. Знаем, че сте разочаровани от отношението към вас в последните години, но разочарованието от политиците не бива да намалява любовта към отечеството, призова председателят на БСП.

Тя отбеляза, че трябва да продължи борбата за процент българска музика, български филми и култура да присъстват в радиата и телевизиите. „Нещо, което ние започнахме и за което имаме нужда от вашата подкрепа, да го продължим. Нека заедно да продължим работата по въвеждане на културния чек.

Една инициатива, която подехме и която осигурява на младите хора достъп до българска култура“, подчерта тя. Нинова се обяви срещу подмяната на българщината, срещу изваждането на великите имена от българските учебници. Председателят на БСП благодари и на тези, които са застанали срещу Истанбулската конвенция.

„Благодаря ви , защото това също е усилие за запазване на нравственост, на семейни и християнски ценности. Тази битка не е приключила, тя тепърва предстои. Нека заедно браним тези ценности, както го правихме досега“, каза също Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!