Нинова от Лом: Настояваме затварянето да върви с незабавни компесаторни мерки за хората и бизнеса

Нинова от Лом: Настояваме затварянето да върви с незабавни компесаторни мерки за хората и бизнеса
Правителството да обяви данъчна ваканция за бизнеса и пряко подпомагане с определено сума месечно на всички домакинства

„Дотук се стигна поради некомпетентно, хаотично и непоследователно управление на кризата от правителството на Борисов. В цял свят отговорните държавници обявяват локдаун заедно с компенсаторни икономически и социални мерки.

Само българското правителство не го прави. Настояваме за незабавни мерки. Никой не трябва да бъде оставя сам. Правителството веднага да обяви данъчна ваканция за бизнеса и пряко подпомагане с определено сума месечно на всички домакинствата“, коментира Корнелия Нинова в Лом по време на среща със социалисти и симпатизанти. Лидерът на БСП направи коментара минути след като стана ясно, че от идния понеделник управляващите въвеждат локдаун у нас.

Председателят на БСП Корнелия Нинова по-рано посети и разговаря с работниците и мениджърския екип на „Силпа“ ООД в Лом. Пред тях Нинова заяви, че в тази тежка ситуация за всички най-важното е здравето и работните места. Тя припомни, че БСП има изработен специален Закон за Севрозапада, предвиждащ целенасочена държавна политика и помощ за най-бедния регион не само у нас, но и в ЕС.

Във фирмата работят 140 човека, дружеството е на пазара от 2004 г. и е специализирано в изработката на изделия от ламарина и пластмаса.

Продължава обиколката на лидера на българските социалисти из Северозападна България, продължават и срещите на Корнелия Нинова със съпартийци и поддръжници днес в Берковица, Медковец и Монтана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!