Нинова пред строителната камара: Най-важно е да спасим българските фирми и работници

Нинова пред строителната камара: Най-важно е да спасим българските фирми и работници

Всеки проблем има решение с диалог, заяви Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на ръководството на Камарата на строителите. Двете страни обсъдиха следните теми: последиците от кризата за бранша и за работниците, необходимите спешни действия на бъдещия парламент и редовно правителство, бюджета за 2022 г., както и необходимите законодателни промени за стратегическото развитие на сектора.

Двете страни се ангажираха с взаимна подкрепа за трайно законодателство, промени в ЗУТ и ЗОП, експертна помощ, бързо приемане на бюджета за следващата година, в които да залегнат индексация с ръста на инфлацията и запазване на работните места.

Корнелия Нинова изтъкна необходимостта от стабилно мнозинство в Народното събрание и редовно правителство, което веднага да се заеме с решаване на проблемите в икономиката, здравеопазването и социалната сфера.

“Най-важно е да спасим преди всичко българското производство, българските фирми и работници. Има работещи решения на всички проблеми, ако поддържаме диалог. Държавата трябва категорично да влезе в ролята си и да помага на родната икономика.“

Присъстващите от страна на БСП изразиха съжаление, че от Плана за възстановяване е отпаднало строителството на напоителни системи и изразиха увереност, че ще се намерят други възможности, защото без тях не може да има българско земеделие, а имаме плодородна земя и възможност тя да ни храни с български продукти.

От страна на БСП бе подчертана и важността на жп строителството, заради това че жп транспортът е екологичен, евтин и част от Зелената сделка.

В срещата участваха Георги Свиленски, Христо Проданов, Драгомир Стойнев, Борислав Гуцанов и Страхил Ангелов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!