Нинова след срещата с партиите: Предложихме таван на цените, подкрепа за семействата и компенсации за икономиката

Корнелия Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, доходите, борба с бедността и неравенствата
„Оценяваме среща като ползотворна, конструктивна и не политическа за съставяне на мнозинство в парламента за правителство.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата с парламентарно представени партии за бюджета, доходите, инфлацията и мерките. Тя се проведе по инициатива на левицата.

Според Нинова срещата е добро начало, като всяка от групите е представила своите приоритети по обсъжданите теми. По думите ѝ се е стигнало до съгласие много бързо да бъде поканен служебният министър на финансите в парламента, който да представи изпълнението на бюджета дотук, както и вижданията си за бюджета за догодина и за тригодишната прогнозна рамка.

„Разбира се, всички оценяваме, че е тежка ситуацията и че трябва да се вземат мерки. Най-малкото да се продължат досегашните за подкрепа на домакинствата и на бизнеса, но ние предложихме и нашите мерки за надграждане. За нас най-важно е да осигурим на семействата подкрепа за зимата и на икономиката компенсации за цените.

Представихме таван на цените, две тарифи, подкрепа за цената на тока за икономиката, увеличаване на минималната работна заплата, преизичсляване на пенсиите в един много експертен разговор за това как всичко това би се отразило на дефицита, как той може да бъде покрит, какво да заложим в бюджета за догодина”, каза още Корнелия Нинова.

В заключение лидерът на БСП добави, че партиите са останали отворени за следващата подобна среща след изслушването на служебния финансов министър.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!