Обама пак сравни Русия с „Ислямска държава”

Скандал? Обама пак сравни Русия с „Ислямска държава”

Президентът на САЩ Барак Обама се обърна към НАТО с искане за незабавни мерки

Той поиска да се мобилизират политическата воля на Алианса и да предприеме конкретни мерки срещу терористичната групировка „Ислямска държава”, Русия и излизането на Великобритания от ЕС, предаде Риа новости.

„Тероризмът, извършван непрестанно от „Ислямска държава”, погубва живота на невинни хора в страни на НАТО: от Орландо до Париж, Брюсел и Истанбул. Конфликтът от Африка до Сирия и Авганистан отпрати вълни от мигранти, които търсят убежище в Европа. Руската агресия срещу Украйна застрашава Европа, като единна, свободна и мирна.

Гласуването във Великобритания в полза на изхода й от ЕС, повдига важни въпроси за бъдещето на европейската интеграция”, пише Обама в своя статия във Financial Times, цитирана от Петел.

„Според мен срещата на лидерите на НАТО и ЕС във Варшава, трябва да постигне мобилизиране на политическата воля и да се вземат конкретни мерки и отговорности за противопоставянето на силите срещу това, което се случва в момента”, коментира американският президент.

Източник:blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!