Пенчо Милков за аферата „Ало, Банов съм“: Хората трябва да са смели и да не си мълчат

Пенчо Милков за аферата "Ало, Банов съм": Хората трябва да са смели и да не си мълчат

Записът не е манипулиран

„С информацията по случая с Боил Банов разполагаме от няколко дни.

Беше анализирана от нас. БСП не е канал за предоставяне на информация до прокуратурата. Гражданите трябва да научат, и вероятно трябва да вземат пример от това, което правим, да не се страхуват и да подават своите сигнали.“

Това каза пред БТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Пенчо Милков. „Най-важното, което трябва да знаят хората е, че нещата се променят и те трябва да са смели, а не да си мълчат“, добави той.

„В кабинета на тогавашният зам.-министър на културата се създава схема как в българския бюджет да не влязат 700 000 лева и тя е проработила“, каза още той.

Милков увери, че БСП ще предостави записа на прокуратурата както го е получила, като той не е манипулиран. „Има записи на три разговора, които провежда г-н Банов, които показват схема за съставяне на актове.

Единият е със строителя, другият е с уж независимия строителен надзор и последният е с неговите подчинени“, каза Пенчо Милков. Той поясни, че сборното време на записите е около 16 минути, а пуснатият пред медиите е от 3 минути. „Само заради говоренето на министър Банов вчера, един мъж трябва да си тръгне“, отсече Пенчо Милков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!