Политолог разтълкува какво цели яростната стратегия на Корнелия Нинова срещу ГЕРБ

Политолог разтълкува какво цели яростната стратегия на Корнелия Нинова срещу ГЕРБ
Целта на политиците в настоящата предизборна кампания е не да са достатъчно убедителни в обещанията си, а достатъчно ярки. Това заяви пред Радио „Фокус“ политологът Първан Симеонов.

По думите му, у нас се наблюдава завръщане на двуполюсния модел на политическата сцена, където основните конкуренти са ГЕРБ и БСП.

„За БСП е важно да увлече ГЕРБ в яростен спор, да ги вкара в обяснителен режим и по този начин да позиционира себе си като ярка алтернативна двойка, т.е. има една партия ГЕРБ и една партия БСП.

Разбира се, те се контрират. Корнелия Нинова казва: „Ти не говориш истината“, но не истината тук е целта, а целта е самият скандал, самото позициониране и самата ярка двойка.

И това произтича от един много прост факт – в България имаше двуполюсен модел през 90-те години, после имаше и поредица от популистки вълни.

Сега се върна положението на двуполюсност, поизравниха се силите“, обясни политологът.

Първан Симеонов каза още, че и тази кампания ще премине до голяма степен под знака на популизма.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!