От последните минути: Президентът отново смело надигна глас срещу корупцията по високите етажи

От последните минути: Президентът отново смело надигна глас срещу корупцията по високите етажи
Българският президент Румен Радев отново показа воля и смело надигна глас срещу корупцията по високите етажи.

Хубаво е, че за краткото време, през което е на власт, гласът му се чува повече отколкото за целия мандат предишния ни президент.

Този път Радев се е заел със сериозната задача да се бори с мафията и олигархията по високите етажи, и в частност корупцията, която е пуснала дълбоки корени, които хрантутят не едно и две лица заемащи важни постове.

“Крайно време е да имаме ясен, много точно структуриран орган, който да реши въпросите по събиране и анализ на информация, разследване, подготовка на обвинение, такова обвинение, което да издържи в съда.

 

В този орган трябва да влязат служители с компетенцията на ДАНС, с компетенцията на разследващи полицаи, IT специалисти, експерти в областта на финансите, банковото дело”,

поясни президентът. Като начало той смята, че един добър екип с адекватни правомощия и апетитни заплати трябва да се заемат с разследването на всички крупни обществени поръчки.
Източник: Spodeli.eu

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!