Проф. Румен Гечев: БСП ще работи за кабинет, защитаващ интересите на българските граждани

Проф. Гечев: Управляващите не идват на работа. Имат непреодолими жестоки противоречия вътре в коалицията
Инфлацията изисква редовно правителство, чиято първа задача да бъде приемането на нов бюджет, заяви водачът на плевенската листа

„Готови сме за изборите. БСП е сериозна партия, която е над 130 години на политическия терен. В добра форма сме, направихме добър колектив и хубава програма. Най-важното е, че има с какво да излезем пред хората, тъй като последните няколко месеца успяхме с подкрепата на наши колеги да направим важни социални политики, които се одобряват от хората. Ние вече започнахме и не сме спирали да правим срещи с нашите потенциални избиратели”. Това заяви на прага на изборите водачът на листата в Плевен проф. Румен Гечев.

В ефира на Bulgaria On Air проф. Гечев посочи, че БСП е проблем за външни фактори, които не желаят доброто на България: „Външни фактори, които искат да въвлекат България във война, които искат България да плати висока икономическа цена, а те да печелят нови партньори в НАТО. В България има олигарси, които имат интерес да контролират политическите партии, но БСП не се поддава на такова влияние” ,заяви той.

Социалистът посочи, че БСП защитава интересите на работещите, особено на младите семейства, хората в затруднено положение и бизнеса, с конкретни стъпки.

Той коментира още, че БСП не се притеснява от новата партия „Левицата!”: „Избирателят много лесно ще разбере каква е разликата между оригинала и фалшивото копие. Няма смисъл от създаването на нова партия, ако тя копира програмата на друга партия, това противоречи на здравия разум”, каза социалистът.

Проф. Гечев застана зад категоричната позиция на БСП против даването на оръжия за Украйна и посочи, че за левицата е важен националният интерес на страната.

Той посочи, че БСП би седнала на една маса за разговори с всеки, който има идеи полезни за България: „Ние показахме на цяла България, че можем да работим по определени проблеми и с партии, които изглеждат неприемливи. Винаги, когато има добри идеи, които да бъдат в полза на българския народ е добре дошло. Важно е какво се предлага, а не само кой го предлага.”, подчерта той.

Проф. Гечев припоми, че БСП е била най-близо до съставянето на кабинет с третия мандат и е заявила готовност за разговори с всички парламентарно представени сили: „Колегите от ПП обаче решиха, че е по-добре да се ходи на избори. Така губим още няколко месеца и сме с бюджет от 2022г., а напрежението в страната вече започва да расте. Парите на общините и на държавните агенции не стигат“, каза той и посочи, че при високите нива на инфлацията в страната няма как миналогодишният бюджет да покрива необходимите нужди: „Това налага задължително да има кабинет и първата му работа да бъде нов бюджет за 2023г.”, допълни социалистът.

Водачът на район Плевен припомни и свършеното от социалистите в 48-ото НС: безплатни учебници до 12-ти клас, безплатни детските градини и ясли, увеличаване срока на майчинството и компенсациите, увеличаване минималната работна заплата, стъпки в преструктурирането на пенсионната система: „Успяхме, защото можем да говорим с другите.”,заключи професор Румен Гечев и подчерта, че БСП ще работи за кабинет, който да защитава интересите на българските граждани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!