Путин: Конфликтът в НКР да бъде решен с изгода за Азербайджан и Армения

Путин: Конфликтът в НКР да бъде решен с изгода за Азербайджан и Армения

Русия ще се стреми към това, Азербайджан и Армения да намерят компромисно и приемливо за двете страни разрешаване на конфликта в Нагорни Карабах, заяви президентът на РФ Владимир Путин, предаде в понеделник (8 август) „Интерфакс“.

„Споменахте за Карабах. Това действително е проблем, който наследихме от съветското си минало. Знам колко чувствителен е този въпрос и за Азербайджан, и за Армения.

Ще се стремим към това, Армения и Азербайджан да намерят такова решение, което е компромисно, но приемливо за двете страни“, заяви Путин по време на среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Путин също така добави: „За да няма победители тук, а за да са победители народите на двете страни и двете държави да чувстват, че са решили тази сложна задача в интересите на днешния ден и бъдещите поколения“.

В понеделник Владимир Путин пристигна в Баку за тристранна среща на лидерите на Русия, Азербайджан и Иран.

Както се очаква в центъра на вниманието на „каспийската тройка“ ще бъдат въпросите за борбата с тероризма, реализацията на големите съвместни икономически проекти, по-точно – коридора „Север-Юг“ и обсъждането на правния статус на Каспийско море.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!