Путин: Руска работна група веднага излита за Турция

Путин: Руска работна група веднага излита за Турция
Междуведомствена руска работна група излетя за Турция, за да се включи в разследване на убийството на руския посланик в южната ни съседка. Новината съобщи руският президент Владимир Путин в ефира на телевизия „Россия 24”.

„Извънредна ситуация в международните отношения”. Така премиерът на Русия Дмитрий Медведев окачестви убийството на посланика на русия в Турция Карлов по време на разговор със своя турски колега Бинали Йълдъръм.

„Създадена е работна група, която веднага излита за Анкара, за да се включи в разследването на това престъпление”, каза руският президент. Това е бил и един от въпросите, по които са се договорили в тазвечерния разговор президентът на Русия и неговият турски колега Реджеп Ердоган.

Основната цел на убийството на руския посланик в Турция е да бъде подринат процесът на нормализация на отношенията между Русия и Турция и за да не се допусне ефективна борба на двете страни срещу тероризма в Сирия. Това завия министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телевизионно интервю по руската телевизия НТВ.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!