Първи разказ на заложница на терориста от банката в Москва (ВИДЕО)

Първи разказ на заложница на терориста от банката в Москва (ВИДЕО)

Жена съобщи, че мъжът е бил уравновесен. Той сам е освободил шестима заложници, оставяйки в сградата на банката само касиерката.
Въоръженият мъж, взел заложници в клона на „Московска кредитна банка” в източната част на руската столица Москва, е бил на около 25-30 години.
Това разказа един от седмината заложници, взети в плен от престъпника.„На 25-30 години. Нищо не казваше. Искаше пари. Заплашваше с пистолет и взривно устройство.
Държеше пистолет в ръце”, разказа жената, напускайки мястото на инцидента, след като СОБР ликвидира похитителя. По думите ѝ, тя била дошла да си плати сметките.
Когато тръгнала да излиза, на вратата се появил въоръжен мъж, който я бутнал обратно в банката.

„Самият мъж ни освободи. Той ни разреши да излезем на улицата, остана само касиерката”, каза още тя.

Вчера похитител взе заложници в клон на банка в източната част на руската столица Москва около 21:00 часа. Малко по-късно стана ясно, че за заложници са взети 7 души – служители на клона и клиенти. След известно време шестима от тях бяха освободени. Похитителят бе ликвидиран, след като започна да заплашва, че разполага с бомба и може да я задейства.

По информация на ТАСС, похитителят е искал очно 4 700 000 рубли и 13 000 евро. По данни на „Коммерсант”, офисът на банката МКВ може да е бил нападнат не от грабител, а от обиден клиент.

След проверката на сапьорите, се е оказало, че бомбата на похитителя е била фалшива. Той не е носил документи за самоличност със себе си.

Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!