Радев с важно политическо послание във Фейсбук!

Радев с важно политическо послание във Фейсбук!
Днес започнах консултациите за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство с представителите на парламентарните групи на ПП ВОЛЯ, на „Движение за права и свободи“ и на „Обединени патриоти“.

Това написа преди минути президентът Румен Радев в личния си профил във Фейсбук.

„Призовах политическите партии да изоставят предизборната реторика и да се съсредоточат върху разрешаването на важните за българското общество проблеми, свързани с постигането на икономически ръст и повишаване на доходите, преодоляване на демографската криза, гарантирането на повече сигурност за гражданите, както и върху предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

В президентската институция управленски коалиции няма да бъдат договаряни.

Това е задача на партиите. Българското общество е изправено пред много проблеми и очаква сформирането на стабилно парламентарно мнозинство и правителство.

Провеждането на нови парламентарни избори в този момент ще има негативен ефект за страната и народа и призовавам политическите сили да се стремят към консенсус и обединяващи решения за създаване на работеща управленска коалиция.

Утре ще продължа консултациите с представителите на парламентарната група на „БСП за България“ и с парламентарната група на ПП ГЕРБ”, написа още президентът, което изцяло съвпада и с официалното съобщение, което по-рано изпратиха от „Дондуков” 2.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!