„Россия 24“ пусна пълната версия на филма „Болгария. Братушки” (ВИДЕО)

"Россия 24" пусна пълната версия на филма „Болгария. Братушки” (ВИДЕО)
Руският журналист и телевизионен водещ Аркадий Мамонтов, който наскоро се опита да вземе интервю от победителя на президентските избори Румен Радев, направи документален филм за България.

Снимачната група на Мамонтов, чиято запазена марка е да отразява събитията от горещите точки на света, посети страната ни, за да види как живеят хората и какво е отношението им към братския руски народ. 46-минутната му лента, озаглавена „Болгария. Братушки”, е качена в канала на  „Россия 24” в YouTube.

Днес в България играят всички – и обикновените хора, и елитът, опитвайки се да изтеглят щастливия билет, но за момента не им върви. И така последните 25 години, отбелязва авторът в началото на филма си.

Жена на средна възраст споделя, че животът в България е труден, а хората са бедни.

Мнозина смело признават, че сме заедно с Русия, защото чувстваме руснаците като братя.

„В много войни сте ни спасявали. От Америка нищо не става”, казва пред камерата на руската телевизия музикант, принуден да свири на улицата за повече пари.

„Над 80% от хората у нас обичат руснаците. Имаме обща история и нищо лошо от Русия не сме видели, само добро. Всички проблеми за България идват от Западна Европа”, признава заместник социалният министър Стефан Досев, на който руският екип попада случайно на улицата.

Екипът на руския журналист попада на таксиджия, който  без свян демонстрира огромната си любов към братушките. Показва, че на екрана на телефона си има руското знаме, а самият GSM звъни с песента „Катюша“. „Американския химн ли да си сложа? Русия е на 3 000 км., Америка къде е, на 8 000 км. Какво добро съм видял от американците, кажи ми? Нищо!”, коментира шофьорът на жълтата кола.

Мамонтов отбелязва, че много от улиците в българската столица носят исторически смисъл особено за руското ухо. И няма никаква опасност да се загубиш в големия град.

Топ журналистът показва на сънародниците си и ретро музеят, станал вечен дом на много руски возила от времето на социализма.
Във филма си Мамонтов не пропуска и темата „Белене”. Той отбелязва, че главният проблем на страната ни е в енергетиката. Припомня, че Русия е направила два реактора за България и ако проектът е бил реализиран, страната е щяла да бъде неузнаваема. „Прозападната колона в българската власт традиционно обвини руско-българския проект в корупция. Излязоха редица материали, че това е вредно за страната и че това е българският Чернобил”, коментира той.

Снимките на филма са съвпаднали и с кандидатпрезидентската кампания в България. В кадър се появява и един от кандидатите – генерал Румен Радев. Той отива на  среща с движението на русофилите, но „дошъл тайно”. „Първоначално ни разрешиха да присъстваме на срещата, след това не ни пуснаха. Първоначално той се съгласи да ни даде интервю, след това се отказа”, разказва журналистът.

„След втория тур”, отговорил Радев на въпрос от какво се страхува да застане пред камерата на руска телевизия.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!