Румен Гечев, БСП: Предлагаме да замразим депутатските заплати и да пренасочим средствата към хората с увреждания

Румен Гечев, БСП: Предлагаме да замразим депутатските заплати и да пренасочим средствата към хората с увреждания
Левицата с предложение към най-уязвимата част на българското общества

„Предлагаме да замразим възнагражденията на народните представители и да пренасочим средствата за политики към хората с увреждания.

Предложението е подписано от четирите партии в управляващата коалиция и касае помощта, която може да окаже парламента към най-уязвимата част на българското общество – хората в неравностойно положение.“ Това заяви народният представител от БСП проф. Румен Гечев по време на обсъждането на държавния бюджет за 2022г.

Предложението беше направено във връзка с идеята за замразяване на заплатите на народните представители към нивата за месец декември 2021 г., което трябва да бъде отразено в бюджета на държавата.

„Установената за всяко тримесечие икономия на средствата, в частта за възнаграждение на народните представители и свързаните с тях регламентирани допълнителни разходи, да се използват за финансиране на политики и мерки за подкрепа на хора с увреждания“, уточни той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!