Седмина в лидерска битка за БСП

Седмина в лидерска битка за БСП

Валери Жаблянов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Михаил Миков, Таско Ерменков

Това са седмината основни претенденти за лидерския пост в БСП. Номинираните са 35-ма, но както обикновено се случва, по-голямата част ще се изкажат още по време на първото заседание на 49-я конгрес в събота, ще благодарят на другарите, които са им оказали доверие и са ги предложили, след което ще заявят, ще се оттеглят.

На сайта на БСП вече са публикувани имената на делегатите. Според източници от „Позитано“ 20 трима са с най-големи шансове.

 

Сегашният председател Михаил Миков, който има предимството на поста и апарата зад гърба си. Както и всичките години, през които е работил за партията – и като депутат, и като вътрешен министър, и като председател на Народното събрание.
Корнелия Нинова, която има опит от надпреварата на предишния конгрес, когато се класира трета, но с много малка дистанция от втория. Освен това, като жена, Нинова най-силно олицетворява промяната в БСП. За своите 125 години партията никога не е била в нежни ръце. Нинова е обичана в столетницата заради борбения си дух и компетентността си по икономически въпроси.
Красимир Янков набира мощ особено на фона на Миков и Нинова, които, ангажирани в състезанието помежду си, пристигат на финала позагубили сили.

Сериозни шансове да се намеси в играта на тронове в столетницата има и Георги Гергов. „Трябва да подменим куците коне и яловите хора“, каза неотдавна той. Но надали може да бие Кирил Добрев в умението да хвърля дръзки изречения в общественото пространство. Добрев пръв публикува лидерска платформа във фейсбук, в която обяви за каква БСП мечте.
С доста фенове в последно време се сдобиха и Таско Ерменков и Валери Жаблянов. Двамата показаха „зъби“ на правителството и управляващото мнозинство, което нямаше как да не направи впечатление на фона на беззъбото като цяло ръководство на БСП.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!